CV - Kgl. Balletdanser

Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole, optaget som elev i 1978, og ansat ved Den Kgl. Ballet i 1985. Har haft en lang karriere som balletdanser, og har danset i hele ballettens omfattende repertoire i både ind- og udland.

Vigtigste partier:
Henriette Brøndsholm har danset en lang række solistpartier, bl.a. Effy i Sylfiden, dukken Coppelia i Coppelia, Medea i Fjernt fra Danmark, Corolla i Napoli, Freja og Følelsen i Thrymskviden, Pjerrot i Nat med Blegnende Måne, Tøndebåndsdans i Søvngængersken og Else Fadebursterne i Et Folkesagn, samt Seranade, Symfoni i tre Satser, Etudes, Des Knaben Wunderhorn, Mahlers 5. Symfoni, Dødens Triumf, Romeo og Julie, Svanesøen, Tornerose, Giselle, Fearful Symmetries, Symfoni i C, The River, Caverna Magica, Onegin (se billedet), En Skærsommernats Drøm, Tema og Variationer, Abdallah, Odysséen, Caroline Mathilde,Livjægerne på Amager, Kermessen i Brügge, Anna Karenina, Den lille Havfrueog Manon.

Foruden medvirket i en række Skuespil og Operaer.

Priser og legater:
Henriette Brøndsholm har modtaget C.W. Strandes Legat og Det Treschowske Kunstnerlegat og modtog i 2009 for sin dansemæssige og personlige indsats for Teatret ”Applausprisen” fra Foreningen Ballettens Venner.
Udnævnt til Æresmedlem af Ballettens Venner i 2009.
Andet:
Henriette Brøndsholm har desuden undervist på Det Kgl. Teaters Balletskole og siden 2006 holdt introduktionsforedrag til aftenens forestilling om balletterne for publikum.
Henriette Brøndsholm har siden 2009 arbejdet i Den Kgl. Ballets administration som balletskobestyrer, herunder tilpasning, indkøb og udlevering af balletsko til danserne samt balletskolens elever.

Henriette Brøndsholm har undervist de yngste elever på Det Kgl. Teaters Balletskole.

Fra 2011 til 2015 har Henriette Brøndsholm med stor succes undervist børn, teenagere og voksne i ballet i WOODS i Holbæk og sideløbende undervist børn og teenagere i ballet hos Dancing Team i Ballerup fra 2012 til 2015.

Henriette Brøndsholm står nu spidsen for Holbæk Ballet Akademi på Stenhus Kostskole i Holbæk.