Henriette Brøndsholm

Når man vokser op i et miljø, hvor dans og musik er i højsædet, er det helt naturligt at begynde så hurtigt som muligt at gå til dans.

Jeg var knap 3 år, da jeg i 1971 begyndte på Karen og Frode Bendixens Danseskole i Ballerup. Som 5-årig begyndte jeg også at gå til ballet på Jette Muus' Klassiske Balletskole i Hellerup, og jeg elskede det fra første dag. Det var allerede i mine meget unge år på disse to danseskoler, at glæden og kærligheden til dans og ballet blev vakt. Grundstenen til min senere professionelle karriere på Det Kongelige Teater begyndte den gang.

Som 8-årig søgte jeg optagelse på Det Kgl. Teaters Balletskole og blev antaget. Jeg har gennemgået hele uddannelsen på Teateret, og efter bestået eksamen i 1987 blev jeg ansat som balletdanser. Gennem årene har jeg danset i ballettens omfattende repertoire, både klassiske og moderne balletter, og medvirket i både operaer og skuespil og dermed gennem mit arbejde lært mange spændende kunstnere at kende.

Som 40-årig bliver en balletdanser pensioneret, og det skete for mig i 2009. Men mit liv fortsatte på
Det Kgl. Teater i en administrativ stilling som skobestyrer, og introduktionsforedrag for publikum før aftenens balletforestilling.

Du kan læse mit CV hér.